Gebruikers

foto baby cranio

Particulier

Instelling

Therapeut

Ervaringen

Suzanne Moonen

Vader en zoon Bidlot

Anoniem

Video’s

Wat doen we

Ontmoeten

Het bad

Samenwerken

Waarom 34°C?

Over ons:

Laten wij ons even voorstellen:

Op de foto: Suzanne en John, Bart, Lars en Freek van Lierop / initiatiefnemers van stichting OntspanWater in Weert.

Suzanne

juni 2012

In 2006 kreeg ik plotseling te maken met een ziekte. Het zette mijn leven op zijn kop. Werken in de zorg voor mensen met een meervoudige beperking, na nog 2 jaar proberen, ging niet meer. In die 2 jaar volgde een proces van loslaten, van alles wat ik in mijn werk vond. Althans dat voelde ik toen op die wijze. Ik kreeg rond die tijd mijn eerste Cranio-Sacraal behandeling. Wonderlijk wat dat met me deed.

Lees meer

Op het moment dat ik niet meer in de uitvoerende zorg als verpleegkundige voor mensen met een meervoudige beperking kon werken, kwam er een moeilijke periode. Deze periode veel onderzoeken gehad. Toen kwam het voelen, wat wil ik dan qua werk. Maar bovenal, wat kan ik nog. En als een bliksemflits kwamen die twee samen. Ik voelde het werkelijk door me heen vallen, en voelde dat het kloppend was: Werken met cliënten met een meervoudige beperking met Cranio-Sacraal therapie. Dat is waar mijn hart ligt.

Ik heb me daarnaast altijd thuis gevoeld in het water. En tijdens de opleiding tot Cranio-Sacraal therapeut heb ik dan ook een module gevolgd bij Ludo Deferme in het water‚ hier is wellicht stichting OntspanWater geboren... Al direct na de basis module ben ik begonnen met het geven van Cranio-Sacraal sessies in het water bij cliënten met een meervoudige beperking. Dit doe ik bij de werkgever waar ik voorheen werkte. Hier verricht ik nog steeds op vrijwillige basis werkzaamheden.

Suzanne, april 2013

handen buik_0Mijn gezondheid laat het helaas niet toe om er een baan van te maken. Maar als mijn lichaam niet meer kan, wil dat dan zeggen dat ik mijn kennis, kunde en dromen aan de wilgen moet hangen? Als een warm bad voor mij en voor cliënten met een (meervoudige) beperking ontspanning of verlichting kan brengen, waarom dat niet voor ALLE mensen met of zonder een (meervoudige)beperking? En als dat er dan niet is, dan gaan wij er voor zorgen!

John, april 2013

We hebben drie zonen. Drie geweldige jongens uit 2002, 2004 en 2006. En daar waar we dachten dat ze kerngezond waren bleek in 2011 het tegendeel waar. Eerst bij de middelste en enkele maanden later bij de jongste en oudste werd een progressieve spierziekte geconstateerd. Spierdystrofie van Becker. Een ziekte die tot op heden niet te genezen is en die zorgt voor een afbraak van spierweefsel. Deze afbraak zorgt voor spierpijnen, spierkrampen, vermoeidheid en uiteindelijk beperkingen in het bewegingsapparaat of organen.

Het is niet op deze site de plek om hier verder op in te gaan, maar het mag duidelijk zijn waar de stichting de drijfveer en motivatie uit haalt om een OntspanWater te realiseren.

Suzanne, april 2013

Het moet echter een bad worden voor ALLE inwoners van Weert e.o.. Een bad waarin ontspanning, therapie en verlichting gezocht kan worden. Een bad voor alle leeftijden waarbij het hebben van een ziekte, welbevinden, een beperking of handicap samenkomen. Iets ondernemen, op poten zetten, wat er ECHT toe doet. Iets kunnen en willen betekenen voor mensen die in de huidige maatschappij het juist wat moeilijker hebben. Mensen met pijn en/klachten, een mobiliteitsprobleem, verstandelijke of lichamelijke beperking. Niet blijven zitten en wachten tot er iets gebeurd of veranderd. Juist de energie proberen te vinden in de dingen die wel nog kunnen. En daar kan OntspanWater bij helpen!