STICHTING LAND VAN HORNE

By 29 januari 2020nieuws

Stichting OntspanWater is blij om te vermelden dat ook Stichting Land van Horne een ondersteuningsverklaring heeft ondertekend. In navolging van onder andere PSW, Koninklijke Visio en Libra Revalidatie & Audiologie ziet ook zorgorganisatie Stichting Land van Horne de meerwaarde van een OntspanWater (therapie)bad. Hiermee komt de realisatie en exploiteren van het (therapie)bad weer een stapje dichterbij.

Eline van Opstal, manager Dienst Behandeling van Land van Horne, licht de meerwaarde van het (therapie)bad toe: “Veel cliënten van Land van Horne missen de gelegenheid om eens heerlijk te kunnen ontspannen. Daarnaast zijn onze cliënten vaak (rolstoel)afhankelijk waardoor de reguliere (zwem)baden afvallen. Warm water werkt heel goed bij cliënten met bijvoorbeeld de ziekte van Huntington, maar ook voor cliënten met reuma, MS, hersenletsel en chronische pijnen kunnen spanningen in het lichaam door warm water doorbroken worden. Voor cliënten met dementie betekent ontspanning in water een fantastisch beleefmoment. We werken al veel met warmte en comfort, maar omsloten worden door water met een temperatuur van 34°C in alle veiligheid, met een rustgevende muziek en/of kleurenlampen zal voor menig cliënt een totale ontspanning geven.”

Stichting OntspanWater heeft als doel het realiseren en exploiteren van een 34°C (therapie)bad voor ontspanning, therapie, verlichting en ontmoeting. Het bad moet geheel toegankelijk zijn voor mindervaliden mensen, jong en oud. Het bad, de kleedruimten, ontmoetingsruimte dienen voor alle doelgroepen toegankelijk te zijn.

Om het doel van Stichting OntspanWater te bereiken is een ondersteuningsverklaring van professionele organisaties nodig. Heb je als organisatie interesse in een samenwerking, dan kun je contact opnemen via info@ontspanwater.nl.